Over ons

Villa Anna appartementen

Wie wij zijn

Wij zijn Anne-Mieke en Jan-Willem Ottevanger, woonachtig in Molenaarsgraaf. Enkele jaren geleden is bij ons het idee ontstaan om een particuliere zorginstelling voor ouderen op te zetten. De druk op de zorg wordt steeds groter en dit gaat vaak ten koste van de kwaliteit van de zorg en het welzijn van bewoners en zorgverleners. 

Dat willen wij graag anders doen. Daarbij zetten we de bewoner met zijn of haar wensen centraal.

Anne Mieke en Jan-Willem

Hoogwaardig

Alle studio's zijn voorzien van moderne voorzieningen, zoals vloerverwarming, koeling, kitchenette, domotica, etc. De ruime woonkamer biedt een  prachtig uitzicht over de polder. Het deels overdekte terras en de tuin bieden enorm veel mogelijkheden om te beleven en te bewegen.

Kleinschalig

Villa Anna is een woonvorm die zo veel mogelijk lijkt op wonen thuis. Herkenbaarheid, huiselijkheid en privacy zijn hier belangrijke uitgangspunten. Door de kleinschalige opzet, met een totaal aantal van 15 studio’s, kunnen wij onze zorg exact afstemmen op de eisen en wensen van de bewoners.

Duurzaam

Bij het ontwerp en de bouw is veel aandacht besteed aan het milieu en duurzaamheid. Stroom wordt opgewekt via zonnepanelen en voor de verwarming en warmwatervoorziening wordt gebruik gemaakt van een warmtepompinstallatie.

Veilig

Veel aandacht is besteed aan de veiligheid en het comfort van de bewoners. Zo zijn er nergens in huis drempels aanwezig. De badkamers beschikken over infrarood plafondpanelen in plaats van radiatoren. Met slimme domotica kan de toegang tot studio's en overige ruimten worden geregeld.

Villa Anna appartementen

Missie en visie van Villa Anna

Onze ouderen verdienen een zichtbare plaats in onze maatschappij. Zij hebben met hard werken de basis gelegd voor de welvaart waarin wij nu leven. Zij hebben zich jarenlang ingezet voor hun gezin, hun bedrijf, hun omgeving en ze zijn van waarde geweest voor de maatschappij. Wanneer zij niet meer zelfstandig kunnen wonen, betekent dat niet dat die waarde voor de maatschappij ophoudt. Zij verdienen een waardige plek, in hun eigen omgeving, onder eigen regie (voor zover dat mogelijk is), tot aan het einde van hun leven. Het is onze ambitie dat de kwaliteit van leven in hun laatste levensjaren minstens zo goed is als in het leven wat zij tot dan toe hebben geleid, in hun eigen, vertrouwde omgeving.

De christelijke levensbeschouwing is voor ons de inspiratiebron en gids voor ons werk. Dit dragen wij actief en betrokken uit naar onze bewoners, hun naasten, onze medewerkers en vrijwilligers.

De naam ‘Villa Anna’ is gebaseerd op de Bijbelse Anna. Zij genoot aanzien en was op hoge leeftijd en nog dagelijks in de tempel in Jeruzalem te vinden. Ze herkent de pasgeboren Jezus direct als de Messias wanneer Hij door Jozef en Maria de tempel in wordt gebracht. 

De betekenis van de naam Anna is ‘liefelijk' of 'begenadigd’. Die eigenschappen laten wij zien in de zorg die wij bieden en de manier waarop we met de bewoners en hun familie omgaan.

Blijf op de hoogte via social media
Adresgegevens

Graafdijk West 34
2973 XE Molenaarsgraaf
Nederland

Contactgegevens